Hej Akka One Supporters!

Vilken underbar start på dagen, sol, vindstilla och klar luft! Pampig utsikt över gruvan och fjällen i bakgrunden från vårt fönster. Men tyvärr låg Kebnekajse i moln så någon fjälltur blir det inte.

Akka i sagan fortsatte ju till Kebne för att äta upp sig inför resan söderut Ted och jag gjorde detsamma men fyllde våra magar här i Kiruna. Vi flög ett varv över staden innan vi fortsatte ut över myrmarkerna. Min säkerhetsmedvetne pilot lade routen längs väg eller järnväg. Vilket oändligt landskap, kantat av fjäll längs horisonten,och nästan ingen bebyggelse!

Vi fortsatte ner till Porjus och Stora Lule vatten och fotograferade Jokkmokk och Arvidsjaur där vi konstaterade att vi inte kände behov av att sträcka på benen, som planerat. Istället tog vi sikte på Glommersträsk och nådde vårt mål Lycksele efter tre timmar. Idag var vi nog ännu tystare, det var sagolikt med sol, vattenblänk och enorma vidder.

Vi fick ett kungligt mottagande i denna trevliga stad som ligger så vackert.

Tack för ännu en fantastisk dag!

Hälsningar Christina

Fråga 1 Igår passerade vi byn Polcirkeln, men vi passaerade polcirkeln idag också. Kan du förklara det?

Fråga 2 Häruppe finns en ursprungsbefolkning som ägnar sig åt renskötsel, vilka är det?

Fråga 3 Över vilka landskap har Akka flugit idag?