God kväll på er!

Väderleksprognosen förutspådde regn och busväder som skulle komma in från fjällen. Efter kontakt med meteorologen fick vi rådet att ge oss iväg så fort som möjligt för att försöka komma undan regnet. Så vi var i luften 10.15 och började vår resa i riktigt gråväder söderut mot Sollefteå. Vidderna runt oss var oändliga skogklädda kullar, lite myrmark och sjöar och nästan ingen bebyggelse.

Regnet låg hela tiden precis utanför höger vinge och Ted fick under sträckan korrigera routen med hänsyn till detta. Dessutom hade vi rejäl motvind idag vilket förlängde flygtiden avsevärt. Vår Akka flyger med 80 knop genom luften.I dag blåste det 20 knop motvind, vilket gjorde att Akka bara flög med 60 knop,~110 km i timmen, över marken.Detta gjorde att vår tid i luften blev 3 timmar.

Molnen hängde hela tiden precis över oss, vid några tillfällen hade vi molnslöjor alldeles intill oss. Först vid Ånge släppte regnet. Då hade vi 40 minuter kvar till vårt mål, Sveg.

På sista sträckan fångade jag gröna dalgångar med små samhällen, det såg så idylliskt ut!

Hälsningar Christina

Fråga 1 Vad är det för skillnad på berg och fjäll?

Fråga 2 I Härjedalen som enda plats i Sverige lever ett stort däggdjur. Vilket?

Beskriv djuret, gärna med en teckning!

Fråga 3 Vilka landskap har vi passerat idag?