Hej alla Akka One vänner!

Så fångade jag äntligen min älg- på bild alltså! Alldeles efter start stod hon där alldeles ensam, nu kan bloggaren bidra med en fauna- fråga.

Vi flög längs Vänerns västra strand och passerade Karlstad och Säffle. Sjön är faktiskt stor som ett hav. Det fanns förvånansvärt mycket skogsbygd men var mycket tätare mellan samhällena och städerna. I dalgångarna var det saftig grönska, Dalsland gör skäl för sitt namn.

I höjd med Åmål ändrade vi kurs och flög ut mot Fjällbacka vid kusten. Ju närmare vi kom desto mer sten och berg i dagen bland allt det gröna. När vi passerade Fjällbacka undrade vi just om det är något nytt mord på gång, i Camilla Läckbergs deckare alltså.

Nu öppnade sig en trakt helt olik allt vi sett förut, Bohusläns vackra skärgård med kala klipphällar och i varje vik små hus som höll sig fast i klippväggen. Och så bryggor och båtar överallt. Kan tänka mig att det kan vara ganska stora avstånd till grannbyn även om de ser ut att ligga nära varandra. Både berg och vatten gör att man måste åka en omväg.

Idag tog jag många foton, kunde inte se mig mätt. Den varma solen bidrog förstås. Ni får här se några vi valt ut.

Bästa hälsningar Christina

Fråga 1 Vilket djur kallas djurens konung?

Fråga 2 I vilket landskap ligger Åmål? Nämn någon mer stad i samma landskap.

Fråga 3 Göteborg har två flygplatser. Vad heter de?