Hej och hej då!

Idag gav vi oss av tidigt, det tar ju trots allt lite längre tid med bil än med Akka One. Nils Holgersson monumentet utanför V. Vemmenhög påminde oss om att det var här sagan började.

Klass 4a hade under sommaren blivit 5a och nog var de lite äldre. Underbart att mötas av en glad samling barn med en lika glad fröken i spetsen, alla iklädda i Akka One supportertröjor. Men nu var det bråttom, tårtor skulle fixas, matsalen möbleras om till samlingssal och redovisningen finslipas.

Klockan 9 var allt klart och åk 4 -6 bänkade sig för ”Grande Finale”. Akka One Crew utgjorde en blygsam del av redovisningen. 5a berättade om myskoxen, detta stora djur som lever fritt i Härjedalen och publiken fick svara på frågor som eleverna förberett.

Mitt under redovisningen blir vi avbrutna av ett förfärligt kraxande, en vit stor flaxande gås far in i salen. Det är självaste Mårten , från Nils Holgersson Sällskapet som överraskar oss. Med sig har han Selma Lagerlöf, en mera dämpad lite barsk dam. Det blev många skratt för oss alla.

I klassrummet fortsatte firande och redovisning. Vi serverades tårta, vackert dekorerad med en snäll farmors Akka One logga i marsipan. Sen bjöds vi på en strålande redovisning av eleverna.

Sen var det dax för avskedskramar med alla underbara barn.

Det känns allt lite vemodigt att projektet Akka One 2010 nu är slutfört men samtidigt väldigt bra.

Vi hoppas att detta inte är ett slut, utan början på något nytt.

Ted och jag vill med vår Akka One 2010 resa inspirera till:

* att njuta av vårt vackra land

* att vara rädda om vår natur

* att ta vara på den kulturskatt Selma Lagerlöf ger oss genom att läsa sagan om Nils

* att våga skapa ditt eget äventyr i liten eller stor skala

Varmaste hälsningar Christina och Ted